
شرکت ملی پست ایران و کارکنانش در روزهای شیوع کرونا در خط مقدم مقابله با این ویروس بودند اما کمتر به آنها پرداخته شد. شرکتی که با کارکنانی مسئولیتپذیر نقش موثری در کاهش ترددهای غیر ضروری مردم در این روزها داشت.
به گزارش تهرانیار، شرکت ملی پست ایران از همان نخستین روزهای اعلام رسمی ورود کرونا به کشور تمهیدات ویژهای را در دستور کار خود قرار داد و برخلاف بسیاری از مشاغل و شرکتها که شیوع کرونا منجر به دورکاری کارمندانشان شده بود، پستچیها کارشان افزایش یافت. چرا که با حضور مردم در خانه و تشویق به انجام خریدهای اینترنتی مرسولهها باید از سوی شرکت پست به دست مردم میرسید.
شرکت ملی پست البته اقدام دیگری را هم انجام داد و آن ضدعفونی بستهها و تجهیزات پستی بود که در راستای مسئولیت اجتماعی و توجه به سلامتی مردم انجام شد.
اقدامات پیشگیرانه شرکت ملی پست در مقابله با ویروس کرونا
شرکت ملی پست نیز از جمله نهادهای خدمات رسانی است که با سه طیف کارمندان باجه قبول، نامه رسانها و مشتریان مواجه بوده و ملزم به انجام اقدامات لازم برای حفظ سلامت این سه گروه است. به علاوه، درصورت آلوده بودن مرسولهای و ارسال آن به مقصد، امکان انتقال این بیماری از شهری به شهر دیگر در کشور وجود دارد، زیرا یکی از راههای انتقال این ویروس، تماس پوستی با اشیاء آلوده است.
محمداخلاقی، مدیرکل دفتر مدیریت کیفیت و امورمشتریان شرکت ملی پست درباره اقدامات این شرکت برای مقابله با کرونا گفت: گام اول دستور کاری که در این جلسه مصوب شد، اطلاع رسانی درباره ویروس کرونا به همکاران شاغل در ادارات پست و مشتریان است که این کار از طریق ارسال مطالب آموزشی در کانالهای اختصاصی شرکت ملی پست در فضای مجازی انجام شده است. تراکتهای آشنایی و مواجهه با این ویروس، راههای پیشگیری و تعامل با بیماران نیز طراحی شده و در مراحل نهایی چاپ است که پس از اتمام این مراحل به ادارات پست و باجههای قبول سراسر کشور فرستاده خواهد شد.
اخلاقی با اشاره به ضرورت تامین اقلام و لوازم بهداشتی برای کارکنان باجههای قبول و توزیع کنندگان مرسولات پستی بیان کرد: برای تامین دستکش، ماسک و محلول ضدعفونی کننده برای کارمندان، براوردهای ریالی اولیه و رایزنیهای لازم با شبکه بهداشت و درمان و شرکتهای توزیع کننده برای دریافت این اقلام انجام شده است.
او ادامه داد: هدف اصلی در تامین اقلام مورد نیاز کارکنان، تهیه ماسک و دستکش برای توزیع کنندگان و محلول ضدعفونی کننده شخصی برای کارمندان باجههای قبول به تعداد ۱۵ هزار پرسنل شرکت ملی پست بوده و اولویت اول ارسال این اقلام، به استانها و شهرستانهای آلوده به کرونا است.
مدیرکل دفتر مدیریت کیفیت و امورمشتریان شرکت ملی پست درباره امکان آلودگی محیطی در ادارات پست، باجههای قبول و بخش عملیاتی در سطح کشور نیز توضیح داد: امکانات لازم برای ضدعفونی و گندزدایی محیط ادارات دارای مراجعه کننده به صورت دو نوبت در روز فراهم شده و این موضوع به ادارات سراسر کشور ابلاغ شده است.
اخلاقی در خصوص مبادلات پستی با کشورهای خارجی به ویژه چین که مرکز شیوع کرونا است افزود: با توجه به اینکه امکان لغو مبادلات پستی بین المللی وجود ندارد، بخش دریافت و ارسال مرسولات خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره)، این مکان نیز دو نوبت در طول شبانه روز ضد عفونی میشود؛ همچنین کامیونهای حامل بستههای پستی از فرودگاه به سطح شهر نیز گندزدایی میشوند که در این زمینه دستور العملهای لازم ابلاغ شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت کیفیت و امورمشتریان شرکت ملی پست تصریح کرد: شرکت ملی پست در خصوص ضد عفونی بستههای پستی فقط امکان میکروبزدایی از سطح خارجی بستهها را داشته و امکان ضدعفونی محتوای داخلی بستهها وجود ندارد که میطلبد در این زمینه شهروندان اقدامات پیشگیرانه لازم را برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری انجام دهند. با انجام این اقدامات هیچ گونه نگرانی برای شیوع این ویروس از طریق آلوده بودن مرسولات پستی خارجی وجود ندارد.
مدیرکل دفتر مدیریت کیفیت و امورمشتریان شرکت ملی پست بیان کرد: اولویت اصلی ما، حفظ سلامت مردم و به حداقل رساندن شیوع این بیماری در سطح کشور از طریق فعالیتهای پستی بوده و این موضوع از اهمیت جدی برخوردار است به همین دلیل در راستای انجام اقدامات پیشگیرانه از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
افزایش خدمات غیرحضوری پست با پستخونه و الوپست
شرکت ملی پست ایران، درعین حال خدمات غیرحضوری خود را نیز در این دوره افزایش داد. حسین غضنفری، معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست در این باره گفت: با هدف کاهش مراجعات حضوری مردم به باجه های پستی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، شهروندان برای ارسال مراسلات از اپلیکشن های پستخونه و الوپست استفاده کنند. با نصب پستخونه روی گوشی تلفن همراه، هر فرد می تواند یک باجه مجازی پستی و میزخدمت را همراه خود داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه با استفاده از خدمات این اپلیکیشن، دیگر نیازی به صرف زمان برای ثبت یک مرسوله پستی در مراکز پستی نیست، افزود: هرگونه سفارش پستی را می توان در این اپلیکیشن ثبت کرد و با دریافت کدرهگیری موقت، مرسوله را به نزدیکترین باجه پستی تحویل داد. به این ترتیب مشتری مجبور به ایستادن در صف و انجام مراحل ثبت مرسوله به صورت حضوری نیست. علاوه بر این، طراحی میزخدمت در پستخونه، این مکان را برای مشتریان فراهم کرده تا بتوانند از سایر خدمات پستی مانند دریافت کدپستی ده رقمی، رهگیری مرسولات، ثبت و پیگیری شکایات، شرکت در نظرسنجی، اطلاع از نرخ نامه، دسترسی به بانک اطلاعات مشاغل و آدرس دفاتر پستی، نیز برخوردار شوند.
وی در خصوص نحوه دریافت این اپلیکیشن گفت: شهروندان میتوانند با مراجعه به سامانه postkhoone.post.ir یا کافه بازار، نسبت به نصب این اپلیکیشن اقدام کنند.
معاون فنی و بازرگانی، استفاده از خدمات الوپست را شیوه ای دیگر برای ارسال مراسلات به صورت غیرحضوری عنوان کرد و گفت: با استفاده از الوپست، مشتریان می توانند از هر نقطه شهر تهران، نامه یا بسته پستی خود را به سراسر کشور ارسال کنند. کافیست روی اپلیکیشن الوپیک، به قسمت الوپست رفته و درخواست خود را ثبت کنند. در این قسمت می بایست بخش های مشخص شده تکمیل تا پس از آن مرسوله وارد شبکه پستی شود. پس از ثبت نهایی، مشتری می تواند تا رسیدن مرسوله به مقصد آن را پیگیری کند.
رشد چشمگیر خریدهای اینترنتی در روزهای کرونایی
نتیجه اقدامات انجام شده از سوی شرکت پست در تشویق مردم به حضور در خانه اما نتیجه نیز داد و بهزاد اقبال خواه، عضو هیئت مدیره شرکت ملی پست گفت: در ۱۴ روز ابتدایی امسال بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار مرسوله از طریق پست جابجا شده که عمده این مرسولات مربوط به خریدهای اینترنتی و غیر حضوری مردم بوده است.
اقبال خواه ضمن اشاره به رشد چشمگیر خریدهای اینترنتی در کشور، افزود: این میزان رشد خریدهای اینترنتی نشان میدهد که مردم هشدارها را جدی گرفته، در منزل مانده و خریدهایشان را بیشتر به صورت غیر حضوری انجام داده اند.
افزایش ۳۵ درصدی مرسولات پستی
این آمار اما چند روز بعد رکورد تازهتری هم ثبت کرد و محمد اخلاقی، مدیرکل دفتر مدیریت کیفیت و امور مشتریان شرکت ملی پست گفت: با افزایش ۳۵ درصدی مرسولات پستی مواجه هستیم و از روزهای ابتدایی امسال بیش از ۳ میلیون مرسوله در سراسر کشور توزیع شده است. با شیوع کرونا ایام تعطیل که خیلی از ارگانها مانند بانکها تعطیل بودند یا به صورت شیفتی کار میکردند، همکاران ما دست از کار نکشیدند و در روزهای ابتدایی سال ۹۹ بیش از ۳ میلیون مرسوله را در کشور جا به جا کردند.
او با بیان اینکه به دلیل تاخیرهای پیش آمده در پست در تمام شبکههای اجتماعی شرکت ملی پست از مردم عذرخواهی کردیم، خاطرنشان کرد: جز روز اول فرودین ماه که تعطیلی سراسری شرکت ملی پست بود، روزهای دیگر (۲۹ اسفند الی ۵ فروردین) همکاران ما مشغول بودند و فعالیتهای پستی در کل حوزه ها انجام میشد. در روزهای اول، دوم و سوم فروردین ۵۰ درصد نیروها در تمام واحدها فعال بودند. در واحدهای پستی تعطیل نداشتیم اما از آنجایی که تعداد مراجعه کنندگان کاهش پیدا کرده بود، در برخی واحدها با نیمی از نیروها کار را آغاز کردیم. با توجه به این که گمانهزنیهایی در خصوص شیوع ویروس کرونا به وسیله بستههای پستی مطرح شد، فرآیند ضدعفونیکردن کامیونها و مرسولات نیز ما را از برنامهریزی که داشتیم کمی عقب انداخت.
اخلاقی با این توضیح در خصوص تاخیری که بستههای ارسالی از سوی شهروندان داشتند به دلایلی اشاره کرد: تاخیرهایی که در ارسال بستهها در پایان سال رخ داد به این دلیل بود که برخی از امکانات عادی از ما سلب شد و این مسئله با محدودیت مواجهمان کرد. از جمله این محدودیتها میتوان به حرکتهای ریلی اشاره کرد. تعداد زیادی از مرسولات پستی از طریق خطوط ریلی به استانهای مختلف کشور ارسال میشوند، با توجه به این که خطوط ریلی مسافری نداشت، قطارها نیز برنامه حرکتی عادی نداشتند. حجم بالای مرسولات به ما گوشزد میکرد که ارسال مرسولهها باید به شیوه دیگری انجام شود. این کار را با استفاده از سیستم حمل و نقل شرکت ملی پست انجام دادیم و نسبت به ارسال مرسولات اقدام کردیم.
علاوه بر این اقدامات، شرکت ملی پست اقدام به تجهیز دفاتر پستی و رعایت نکات و دستورالعملهای بهداشتی در این دفاتر نیز کرد. دفاتر پستی نیز مرتبا ضدعفونی شدند. همچنین در ایام توزیع بسته معیشتی دولت این شرکت اقدام به توزیع سیمکارت سرپرستان خانوار کرد. اقدامات شرکت ملی پست برای پیشگیری از کرونا همچنان ادامه دارد.
پایان پیام